Nieuwe koppeling met Factuur2King: go2UBL

Factuur2King biedt sinds versie 2.2 ook ondersteuning voor de nieuwe standaard voor elektronische bedrijfsvoering, UBL, voor het uitwisselen van digitale facturen of bestelbonnen. Door het gebruik van UBL wordt het mogelijk om facturen digitaal te versturen, in te lezen en volledig automatisch te verwerken, zonder menselijke tussenkomst. Met UBL is 100% factuurherkenning mogelijk.

Niet elke leverancier kan op dit moment echter al UBL facturen leveren. Daarom heeft go2UBL een systeem bedacht dat even eenvoudig als ingenieus is. U kunt uw inkoopfacturen, losse kas- en pinbonnen alsmede declaraties van uw werknemers (als PDF) direct naar hen door (laten) sturen per e-mail. Zij zorgen er vervolgens voor dat de benodigde gegevens binnen 24 uur in Factuur2King terecht komen én controleren en passant ook nog een aantal gegevens zodat bijvoorbeeld dubbele facturen en spookfacturen tot het verleden behoren.

  • Uw inkoopdocumenten (in de vorm van een PDF-bestand) wordt automatisch omgezet naar een UBL-code. De PDF en de UBL-code worden afgeleverd in Factuur2King of bij uw accountant/boekhouder in een ordelijk digitaal dossier. Geen gedoe meer met uitprinten, langsbrengen of opsturen.
  • Het systeem van go2UBL heeft een directe verbinding met de Kamer van Koophandel. Hierdoor worden alle KvK-nummers van de partijen waar u zaken mee doet direct gecontroleerd op echtheid.
  • Spookfacturen van afzenders die bekend zijn bij de Kamer van Koophandel worden door het systeem direct herkend en onderschept.
  • Dubbele inkoopfacturen komen niet meer voor doordat het systeem van go2UBL dit direct herkent en signaleert.

Bent u go2UBL klant en wilt u Factuur2King met de UBL module gebruiken of wilt u go2UBL klant worden, neem contact met de King helpdesk, uw King dealer of ons op en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk aan de slag kunt.