Downloads van King

De meest recente release van King staat bovenaan. King biedt ook oudere releases aan, vooral met het oog op eventuele conversie. Educatieve releases zijn minder frequent.

Downloads

Systeemeisen King 5.50

Stand alone / Client

• King is een 32-/64-bits Windows-applicatie en zal goed kunnen draaien op computers die goed werken onder Windows XP, Windows 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 (R2) en Windows Server 2012, ook als dit 64bits-systemen zijn. Oudere besturingssystemen worden door Microsoft niet meer ondersteund; de goede werking van King onder deze oudere systemen kan daarom niet meer worden gegarandeerd. Bij deze systeemeisen wordt ervan uitgegaan dat alle updates en service packs van het door u gebruikte besturingssysteem geïnstalleerd zijn.
  • Voor de offertemodule, de Outlook-koppeling van King en de King Aangifte Service (KAS) is Microsoft .Net Framework 4.0 (volledige versie) nodig. Bij de installatie van King wordt hierop gecontroleerd;
  • King ondersteunt Microsoft Office 2003 of hoger. Het gebruik van oudere versies van Office wordt niet gegarandeerd;
  • Voor digitale belastingaangifte vanuit King is Internet Explorer 5.5 of hoger vereist;
  • De King Outlook-koppeling werkt met alle Outlook versies vanaf Outlook 2003;
  • Minimaal Pentium III-processor (of compatible);
  • Minimaal 512 Mb RAM;
  • Minimaal 500 Mb vrije schijfruimte, en gedurende de installatie minimaal 40 Mb op de schijf waarop Windows is geïnstalleerd; Het is aan te bevelen dat op de schijf waarop de King-programmatuur staat en op de schijf waarop de King-administratiebestanden staan ten minste 20% vrije ruimte beschikbaar is;
  • Voor de installatie moet u beschikken over Administrator-/Beheerder-rechten;
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden;
  • Controleer of voor alle gebruikte hardware ((bonnen)printers, klantendisplays, pinautomaten, etc.) een driver beschikbaar is voor uw Windows-versie. Informeer bij uw leverancier.

Server/Netwerk

• De netwerkinstallatie van King ondersteunt de protocollen TCP/IP en SPX. TCP/IP heeft de voorkeur; let er wel op dat een eventuele Firewall de informatie-uitwisseling van de database niet mag belemmeren. Gewoonlijk wordt voor de informatie-uitwisseling van de King-database poort 2638 gebruikt;
  • Wordt door meer gebruikers tegelijkertijd actief met King gewerkt, dan wordt voor een goede performance een zwaarder multiprocessor / multicore-systeem geadviseerd met voldoende geheugen om alle actieve King-administraties in het geheugen te kunnen opslaan, plus 500 Mb geheugen voor het besturingssysteem, en bovendien een optimale opstelling van de schijven (eventueel een raid-opstelling);
  • Het komt de snelheid van King ten goede als de administratie in zijn geheel in het cache-geheugen past. Een nieuwe administratie is circa 27 Mb, dus dan is 25% cache-geheugen bij een moderne PC ruim voldoende. Bij een grote administratie kan het nodig zijn om het cache-geheugen en eventueel het interne geheugen uit te breiden;
  • De bestanden die nodig zijn voor installatie van King in een Linux-netwerk zijn uitsluitend op aanvraag leverbaar. U kunt deze bestanden aanvragen via onze Helpdesk. King kan de goede werking van King onder Linux niet garanderen. Als er problemen zijn, zal King die desgevraagd proberen op te lossen tegen uurtarief op basis van nacalculatie;
  • Hebt u een omvangrijke King-administratie, dan is om de maximale performance uit King te halen raadzaam om op de server waar King draait zo min mogelijk (liefst geen) andere applicaties te draaien dan alleen King en het besturingssysteem;
  • Voor meer informatie inzake de systeemeisen voor een server kunt u contact opnemen met de Helpdesk.

Monitor

• minimaal een SVGA-monitor met een resolutie van 1024×768;
  • King ondersteunt grotere lettertypes. Alle King-vensters worden automatisch aangepast aan het gekozen lettertype (normaal / groot / extra groot of DPI).

Scanner

• King ondersteunt alleen scanners die TWAIN-compatible zijn. Alleen van toepassing als u beschikt over de optie Digitaal archief.

Backup

• Een backup is voor de beveiliging van de gegevens zeer belangrijk. Zorg voor een extern medium of maak online backups.