Het nieuwe jaar begint goed met een nieuwe versie van Factuur2King!

We starten 2016 goed, binnenkort staat er weer een nieuwe versie van Factuur2King klaar. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de nieuwe functionaliteiten en het testen ervan, maar je bent natuurlijk nieuwsgierig naar de nieuwe functionaliteiten. Daarom onderstaand een sneak preview van Factuur2King 2.2.

Nieuwe optie: Verwerking van UBL bestanden van je leveranciers

Ontvang je UBL facturen van je leveranciers, dan kun je deze met de nieuwe versie de UBL facturen verwerken op totaalregel en BTW niveau. Factuur2King 2.2 ondersteunt UBL 2.0 en 2.1 bestanden. Ook is er een koppeling met InvoiceSharing, de nieuwe snelweg voor het uitwisselen van facturen. Vele grote leveranciers, zoals KPN, Vodafone en Office Depot zijn aangesloten op dit platform. UBL facturen die in InvoiceSharing voor je klaar staan worden direct ingelezen in Factuur2King 2.2.

UBL biedt de mogelijkheid om in een toekomstige versie aan inkoop matching te doen op basis van factuurregels. Zorg er dus voor dat je leveranciers alvast UBL kunnen aanbieden, hetzij via een los traject of via InvoiceSharing.

Nieuwe optie: Fiatteringsportal

Het fiatteren van facturen, dit kan nu alleen op een pc worden gedaan waar Factuur2King is geïnstalleerd. Als fiatteur kun je via het fiatteringsportal de ingelezen facturen bekijken op je mobiel, tablet of PC. Het toekennen van de facturen gebeurt via de huidige fiatteringsregels in Factuur2King. Eventuele opmerkingen van de fiatteur worden via Factuur2King in King geregistreerd bij de openstaande post. De gefiatteerde facturen blijven beschikbaar als historische data per fiatteur.

Als extra optie kan het fiatteringsportal in de huisstijl van je bedrijf worden opgemaakt. Hieronder zie je een gedeelte van de fiatteringsportal met de historische data.

F2K Historische facturen

F2K Fiatteren

 

Fiatteringsportal voor klanten en interne gebruikers

Als accountant kun je het fiatteringsportal laten voorzien van je logo en huisstijlkleuren. Het portal kun je gebruiken om in- en verkoopfacturen door je klanten te laten uploaden. Een extra service voor je klanten en een efficiëntere verwerking in je eigen bedrijf. Deze functie kun je ook gebruiken voor interne medewerkers van je bedrijf, bijvoorbeeld voor declaraties van accountmanagers of inkoopfacturen van de inkoopafdeling.

Ontvang je UBL facturen automatisch van leveranciers van je klanten? Dan kun je die voor fiattering naar de klant sturen via het portal.

Hieronder zie je hoe het uploadgedeelte in de portal eruit ziet voor je klanten.

F2K Uploaden

 

 

Het verwerken van facturen

Naast deze grote nieuwe toevoegingen hebben we nog wat kleine zaken aangepast in de nieuwe versie van Factuur2King die het werken met Factuur2King nog efficiënter maken.

 • Velden die verplicht moeten worden ingevuld in Factuur2King, kunnen nu met de variabele <leeg> worden ingelezen. De gebruiker van Factuur2King krijgt dan een rood bolletje bij het veld en weet dat deze altijd moet worden ingevuld.
 • Facturen worden ingelezen op volgorde van ‘natuurlijke sortering’.
 • Er is een Ververs knopje toegevoegd om in de Tegenrekening kolom van verdeelregels de tegenrekeningen lijst te kunnen verversen.
 • Via de miniatuurweergave van facturen kunnen meerdere geselecteerde facturen worden verwijderd of verplaatst naar één van de andere gekoppelde administraties.
 • Er zijn sneltoetsen gedefinieerd voor verschillende functies die veel worden gebruikt, zoals;
  • Linker Alt + G > factuur goedkeuren voor export en doorgaan naar de volgende factuur
  • Ctrl + plustoets > navigeren naar de volgende factuur
  • Ctrl + mintoets > navigeren naar de vorige factuur
  • Linker Alt + V > verdelen van de kosten
  • Linker Alt + D > verwijderen van de factuur
 • Werk je met StoreCove, voor het automatisch toegestuurd krijgen van facturen die normaal achter een inlog account zitten (bijvoorbeeld Vodafone, KPN, T-Mobile, MKB Brandstof, etc.), dan kun je deze in Factuur2King eenvoudig verwerken door Finereader het bijgevoegde PDF bestand uit binnengekomen e-mail te laten ophalen.
 • Algemene verbeteringen in de factuurherkenning.

F2K 2.2

We houden je op de hoogte van de verwachte livegang van deze nieuwe versie!