5 tips voor een goede boekhouding met een Presta webshop

Tegenwoordig is ondernemen bijna voor iedereen weggelegd. Een webshop is zo opgezet met bijvoorbeeld een open-source webshopsysteem als Prestashop, voor u het weet bent u al aan het ondernemen. Toch is het zaak eerst goed na te denken voordat u van start gaat. U bent er niet met alleen maar een Prestashop. Boekhouden hoort namelijk ook bij ondernemen. De belastingdienst wil namelijk graag weten waar u mee bezig bent en of u BTW moet afdragen. Aan u de keuze om het boekhouden een zware klus te maken of het zo makkelijk mogelijk te maken.

Prestashop en boekhouden

Hieronder volgen tips voor een goede boekhouding met een Presta webshop.

 1. Beheer uw cijfers
  Zorg ervoor dat u te allen tijde overzicht hebt in uw onderneming. Denk hierbij aan onder andere de orders en de voorraad. Alles moet geregistreerd staan. Het is moeilijk om goede overzichten te krijgen uit Prestashop. Dit is heel vervelend als u een BTW-aangifte moet doen.
 2. Houd alles bij
  Het is fijn om een compleet geautomatiseerde webshop te hebben, maar zorgt u er wel voor dat alles goed bijgehouden wordt zodat uw weet hoeveel voorraad u heeft, hoeveel uitstaande facturen u heeft en hoeveel u nog aan uw leveranciers moet betalen.
 3. Koppel uw Presta webshop en boekhouding
  Uw administratie is niet uw belangrijkste activiteit dus u besteedt hier liever zo min mogelijk tijd aan. Een boekhoudpakket met een goede koppeling met Prestashop neem u een heleboel werk uit handen. Het scheelt een heleboel werk als u orders niet met de hand hoeft over te typen en voorraden niet op twee plaatsen hoeft bij te houden.
 4. Beheer centraal
  Niets is zo vervelend als uw onderneming moeten beheren op verschillende plekken en mogelijk zelfs dubbel. Een pakket wat uw voorraden en artikelen beheert en terugkoppelt naar uw Prestashop is geen overbodige luxe.
 5. Laat u goed informeren
  Deze laatste tip is eigenlijk de belangrijkste. Voordat u de stap naar ondernemer neemt, moet u goed weten hoe u uw administratie gaat aanpakken. De keuze voor een pakket is een hele belangrijke, dus u moet ervoor zorgen dat u precies weet wat de mogelijkheden zijn, voornamelijk voor de koppeling met uw Prestashop.

Boekhouden is meer dan alleen het versturen en verwerken van facturen. Ook het verwerken van de binnengekomen bestellingen hoort erbij. Het logistieke proces, orderverwerking, order picking en het versturen van de bestelling kunt u ook automatiseren met de koppeling tussen King en Prestashop.

Het aloude gezegde ‘bezint eer ge begint’ is bij de aanschaf van software erg belangrijk en al helemaal als twee verschillende pakketten gekoppeld moeten worden.

 

Op zoek naar