Hoe doe ik mijn boekhouding als ik een webwinkel met Prestashop begin?

Stel, u begint een webwinkel en gebruikt daar het open-source Prestashop platform voor. Dit is een mooi platform waar u vrij eenvoudig een mooie goedwerkende webwinkel in kunt bouwen. Prestashop heeft standaard al veel functionaliteiten en uitbreidingsmogelijkheden met gratis en betaalde modules.
Na het opzetten van uw webwinkel, bent u online en begint u lekker met verkopen. Op een gegeven moment komt de belastingdienst om de hoek kijken. U moet namelijk BTW afdragen en inkometsenbelasting betalen. Dit zijn nog maar twee verplichtingen waar u aan moet voldoen. U zult dan merken dat Prestashop niet echt geschikt is om een administratie in bij te houden. Een Presta boekhouding bestaat niet.
Wellicht hebt u een administratie bijgehouden in een ander pakket en heeft u de bestellingen van uw webwinkel netjes elke keer overgetypt in uw boekhoudpakket. Dat is niet erg als het om een handvol bestellingen gaat. Gaat uw webwinkel echt lekker lopen, dan is het onbegonnen werk om alles met de hand over te blijven zetten. De kans op fouten wordt vergroot en u heeft geen overzicht van de actuele situatie.
Een goed boekhoudpakket heeft mogelijkheden om te importeren en exporteren. U kunt uw Presta gegevens exporteren en in uw administratie kunnen importeren, om ze daarna verder te verwerken. Dit is beter dan het overtypen van de orders omdat het sneller is en de kans op fouten aanzienlijk wordt verkleind. Toch vereist dit nog veel handwerk.
Nog efficiënter is een volledige integratie van uw Prestashop en uw boekhouding. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat de gegevens misschien niet compleet zijn en u heeft altijd overzicht van de status van uw artikelen, voorraden en financiële situatie.
Presta2King biedt een naadloze koppeling tussen uw King administratie en uw Prestashop webwinkel. Artikelen inclusief afbeeldingen, voorraden en prijzen kunt u beheren in uw King omgeving. Deze worden automatisch overgezet naar uw Prestashop omgeving. Bestellingen in de webwinkel komen dan als debiteuren en orders terug in uw King omgeving waar u ze verder kun verwerken. U heeft er bijna geen omkijken meer naar en hoeft alleen maar in King te beheren. Zo gebruikt u de kracht van de Prestashop en de kracht van King om door gebruik van Presta2King een gestroomlijnd proces the realiseren.

Wilt u gelijk goed starten met uw Presta webwinkel en deze koppelen aan King? Of heeft u een Prestashop en wilt u uw boekhouding automatiseren?
Vraag dan een gratis demonstratie aan!

Op zoek naar