Ik wil een bedrijf in de detailhandel starten, welke financiële pakketten heb ik nodig?

Als eerste, gefeliciteerd met deze beslissing! Het is een mooie stap die echter niet licht genomen mag worden. Een bedrijf opzetten is geen hobby.

Een van de belangrijke stappen is het opzetten van een goede financiële administratie. Als u zich gaat verdiepen hierin en bijvoorbeeld in Google de zoekopdracht “Financiële pakketten Detailhandel” ingeeft, dan is de kans groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Er zijn zoveel mooie en goedwerkende financiële pakketten. Detailhandel is toch een unieke branche met eigen specifieke eisen. U heeft dus software nodig die goed bij u en uw bedrijf past.
Het mooiste systeem is één pakket wat de meeste functies ondersteunt en wat eenvoudig te koppelen is aan andere pakketten.

Eén financieel en administratief systeem in plaats van losse eilandjes

Eén systeem voor debiteuren, crediteuren, voorraden, wat gekoppeld kan worden aan uw kassa of waarbij uw PC zelfs als kassa kan dienen. Meerdere kassa’s? Geen probleem. Alle transacties worden doorgeboekt en de voorraden worden bijgewerkt.
Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Bijna wel, maar toch is het mogelijk. Kijkt u maar eens naar de moderne financiële pakketten zoals Microsoft Dynamics. Detailhandel functies kunnen zonder problemen worden toegevoegd. Voorbij zijn de tijden van één pakket voor de massa.

Modulair: functie erbij of functie eraf

De meeste (goede) financiële pakketten zijn tegenwoordig modulair opgezet. U koopt of huurt alleen de modules die u nodig heeft voor uw bedrijf. Zo krijgt u een omgeving die voelt als maatwerk voor een prijs die veel lager ligt dan een maatwerk oplossing. Groeit uw bedrijf? Dan kan het pakket zonder problemen worden aangepast. Gaat uw bedrijf andere activiteiten ontplooien? Geen probleem, extra modules zijn zo toegevoegd.
En hebt u functionaliteit nodig die niet verkrijgbaar is voor uw financiële pakket maar wel nodig is voor uw detailhandel winkel, dan is er altijd de optie om te koppelen. De meeste moderne software kan op verschillen manieren (zelfs real time) eenvoudig verschillende pakketten koppelen. Hierdoor is het niet nodig om informatie op meerdere plekken bij te houden of opnieuw in te typen.

De vraag is dus eigenlijk niet welke financiële pakketten u nodig heeft voor uw bedrijf in de detailhandel. De vraag is welke pakket (enkelvoud) u in eerste instantie nodig heeft voor uw nieuwe bedrijf. Een goed gekozen pakket neemt u in het begin én ook later een heleboel werk uit handen en voorkomt een heleboel zorgen. Wij helpen u graag bij uw keuze.

Op zoek naar