Voorproeven, Factuur2King 2.0

>> Factuur2King 2.0 is nu leverbaar, u kunt meer informatie over deze versie vinden op de Factuur2King 2.0 productpagina.

 

Het is bijna zover dat wij u met trots versie 2.0 van Factuur2King kunnen presenteren. Doordat deze nieuwe versie gegevens direct uit de King administratie leest hebben we een groot aantal wensen en verbeteringen kunnen realiseren.

Snel facturen verwerken

Het doel van Factuur2King is niet gewijzigd, het stelt u nog steeds in staat PDF facturen te ontrafelen en met minimale handmatige input snel in King te verwerken. Het programma leert van eventuele correcties die u maakt en past deze de volgende keer toe.

Dashboard

Het nieuwe scherm van Factuur2King 2.0 werkt als uw dashboard, er is diroect zichtbaar hoeveel facturen er klaar staan om te verwerken en/of goed te keuren. Als een andere administratie wordt gekozen worden deze aantallen automatisch bijgewerkt.

Factuur2King 2.0 dashboard
Het dashboard laat u zien welke administraties beschikbaar zijn en of er documenten klaar staan om in te lezen.

 

Vereenvoudigde configuratie en terugkoppeling uit King administratie

Factuur2King haalt nu alle crediteuren, debiteuren, grootboekrekeningen, BTW codes, etc. direct op uit de King administratie door middel van een directe koppeling. Dit vereenvoudigt de configuratie, er zijn geen King export lay-outs meer vereist en de configuratie bevat minder invulvelden.

Het is het niet meer nodig om per administratie een configuratie aan te maken. U kunt een standaard configuratie aanmaken die door alle administraties kan worden gebruikt. U kunt wel eventuele verschillen in een specifieke administratie aangeven.

Facturen worden aan een administratie gekoppeld door ze in een specifieke map op een harde schijf of netwerklocatie te plaatsen. Met de tag <administratiecode> geeft u in de configuratie van het (netwerk)pad aan dat op die plek de naam van de administratie moet worden ingevuld.

Dankzij de directe koppeling met King is het mogelijk om automatisch te controleren op dubbele factuurnummers en geblokkeerde boekdatums/periodes, u krijgt direct bij het openen van de factuur hiervan een melding.

Factuur2King 2.0 herkenning
De juiste crediteur is gevonden op basis van IBAN. De factuur kan echter niet worden geboekt,
want het factuurnummer komt al voor in King en de boekdatum is in King geblokkeerd.

Herkenning ook op KvK en IBAN

De herkenning van facturen is uitgebreid, crediteuren worden niet meer alleen herkend op basis van het BTW nummer, maar eventueel ook op KvK of IBAN. Unieke gegevens waardoor snel de juiste crediteur direct aan de factuur wordt gekoppeld. Is geen van deze gegevens bij de crediteur aanwezig, dan wordt de koppeling gelegd zodra u deze gegevens in King heeft toegevoegd.

Invoervelden, nieuwe scenario’s en tijdswinst

Nieuw is de mogelijkheid om een boekdatum vast te leggen, zowel voor de factuur zelf als eventuele splitsregels. Zo kunnen nog meer scenario’s in Factuur2King worden verwerkt.

En als u een lijst van splitsregels heeft gemaakt (bijvoorbeeld voor het boeken van de huur per pand, lease-auto kosten, abonnement- en belkosten, etc.), dan kunt u deze door het zetten van een vinkje onthouden. De volgende keer dat de crediteur wordt geselecteerd (en splitsregels gewenst zijn) wordt automatisch de lijst die u eerder heeft gemaakt getoond. Zo kunt u nog meer doen in minder tijd.

Factuur2King verbeterde invoer
Met de rekenmachine op de ‘splitsregels’ rekent u deelbedragen uit. Geef met ‘onthouden’ aan
of de regel de volgende keer dat de crediteur wordt geselecteerd automatisch wordt toegevoegd.

 

Terugkoppeling inleesstatus

We hebben ook veel aandacht besteed aan de terugkoppeling van de status na het inlezen in King. In een duidelijk overzicht wordt met een kleur aangegeven of de gegevens correct in King zijn verwerkt en welk boekstuknummer en boekingsgang hieraan zijn gekoppeld.

Factuur2King terugkoppeling
In het export scherm ziet u welke facturen u naar King heeft gestuurd en wat de status is.
Oranje regels hebben een correctie nodig, bovenaan het scherm staat de King melding met de reden van afkeuren.
Bij groene regels is direct het archiefstuknummer en het boekingsgang-/stuknummer zichtbaar.

 

Overige aanpassingen

Naast deze hoofdlijnen hebben we nog veel meer toegevoegd, o.a. het splitsen van het controlescherm om te kunnen werken op twee verschillende fysieke beeldschermen, verkoopfacturen boeken als optie voor de single-user versie en blokkeren facturen in King met behulp van een webservice. Bekijk de volledige specificaties voor de single-user versie.

Aan de multi-user versie, met het zelf kunnen aanmaken van crediteuren/debiteuren en tegenrekeningen (nieuw), gebruikersbeheer en -rechten, goedkeuren van facturen en workflow (nieuw), wordt nog hard gewerkt, hierover laten we u binnenkort meer weten.

Op zoek naar