King Point of Sale: certificering ontvangen

Met Point of Sale zorg je ervoor dat de pc werkt als een kassa, die direct is gekoppeld aan je financiële administratie. Je kunt de pc tevens uitrusten met een klantendisplay, een kassalade, een bonnenprinter, een touchscreen of een barcodescanner.

Meer efficiëntie, minder kans op fouten en een enorme tijdbesparing zijn grote voordelen van Point Of Sale. Voor veel van onze klanten is Point of Sale dan ook een onmisbare module in de winkel. Hoewel afrekenen op verschillende manieren kan geschieden, is het vaak belangrijk dat pinnen als optie wordt geboden. Daarom staat er naast de meeste kassa’s een pinapparaat – en het is essentieel dat dit goed werkt.

King heeft altijd een koppeling met pinapparaten geboden, maar bepaalde oude modellen zijn sinds kort niet langer leverbaar. De koppeling was om die reden niet meer relevant. Daarom hebben wij besloten om met een nieuw systeem te werken, waar een certificering voor nodig was. Inmiddels hebben wij deze certificering mogen ontvangen.

In deze blog vertellen wij je graag wat meer over het certificeringsproces alsmede de voordelen die er kleven aan het gebruiken van de nieuwere pinapparaten. Want ook voor jouw winkel kan dit gunstig zijn!

Certificering: veiligheid éérst

Bij het aanvragen van de certificering ging het om de pinapparaten VX680 ITS en VX820 ITS. CCV, de organisatie die de certificeringen geeft, is langsgekomen bij King om uit te leggen hoe deze apparaten in elkaar zitten en wat King precies zou moeten kunnen, zodat de koppeling op de juiste manier kon worden ingebouwd. Veiligheid speelt uiteraard een cruciale rol in het al dan niet verkrijgen van de certificering.

Na het bezoek van CCV gingen wij aan de slag. Nadat we de ontwikkeling hadden afgerond, zijn wij met een testsysteem naar CCV gegaan. De door ons ontwikkelde systemen zijn vervolgens gedurende enkele uren getest. Daarop constateerde CCV dat ze aan alle standaarden voldoen. We ontvingen de certificering, wat betekent dat we al onze klanten kunnen voorzien van een handig, veilig en goed werkend systeem!

Wat kun je precies met het systeem?

Ons nieuwe systeem verbetert de wijze waarop onze klanten met Point of Sale werken. We zetten de voordelen graag voor je op een rij:

• Contactloos pinnen
Waarschijnlijk heb je zelf al met contactloos pinnen te maken gekregen. Het gemak dat deze betaalwijze biedt – vooral wanneer het kleine betalingen betreft – is groot; zowel voor de klant als voor de winkelier. De klant houdt het pasje even tegen het pinapparaat en je voert het bedrag snel en eenvoudig in. Er komt geen pincode aan te pas. Dat werkt zeer efficiënt!

• Retourpinnen
Voorheen moest je een klant die een product kwam retourneren, een tegoedbon of contant geld teruggeven. Nu is het mogelijk om de klant zijn of haar pinpas in het pinapparaat te laten steken. Het bedrag wordt dan automatisch teruggestort op de pas waarmee de klant heeft betaald.

• Netwerkapparaat
Het nieuwe pinapparaat is aangesloten via een netwerkkabel (VX820 ITS) of draadloos via Wifi (VX680 ITS). Dit betekent dat je het apparaat op meerdere plaatsen kunt gebruiken. Werken er bijvoorbeeld twee verkopers achter twee verschillende kassa’s, dan hoef je slechts één pinapparaat aan te schaffen. Dit verbind je met beide kassasystemen. Dat scheelt uiteraard enorm in de kosten.

Ben je geïnteresseerd in de nieuwe pinmogelijkheden en wil je weten hoe Point of Sale binnen jouw bedrijf kan functioneren? Neem gerust eens contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!