MiKi heeft Excel2King voor King 5.50 al klaar

Vandaag heeft King Business Software de nieuwe versie 5.50 van King uitgebracht (bekijk hier wat er is gewijzigd). Hierin zijn ook weer een aantal wijzigingen gemaakt aan de XML importbestand specificaties en dus stellen wij ook weer een nieuwe versie van Excel2King beschikbaar.

excel2king271

Nieuw in Excel2King 2.7

  • Excel2King versie 2.7 voegt ondersteuning toe voor de nieuwe velden in King 5.50; extra gegevens per collo-type voor Orders en Verzendgegevens bestanden: o.a. hoogte, breedte, diepte, code vervoerder, en voor NAW debiteuren bestanden een incassoschema veld (‘CORE’ of ‘B2B’).
  • Daarnaast is in King 5.50 de maximale lengte van een groot aantal velden gewijzigd, Excel2King accepteert nu dus ook meer tekens in deze velden.

Wist u dat? Excel2King is ook een ideaal hulpmiddel om SEPA incassomachtigingen van uw debiteuren snel in King in te lezen. Vanaf King 5.49 bestaat de mogelijkheid om binnen de bankrekeningen ook incassomachtigingen te importeren  in XML-formaat.

 

Hiermee kunt u machtigingen uit andere softwarepakketten of de lijst met (nieuwe) machtigingen die u van uw klanten heeft gekregen in voorbereiding op de overgang naar SEPA inlezen, wat veel invoerwerk scheelt.

Maak hiervoor een Excel bestand aan met minimaal het debiteur NAW nummer, de bankrekening velden met de relevante waarden en de incassomachtiging velden met de relevante waarden. Open vervolgens het debiteur NAW Excel bestand in Excel2King, druk op Converteer naar King en er wordt een King XML importbestand gemaakt.

machtiging_importxml (1)

Met de optie XML-koppeling NAW gegegevens kunt u deze vervolgens via King inlezen.

machtiging (1)

Meer informatie over Excel2King en de handleiding kunt u hier vinden.