UBL: vijf voordelen

De afkorting staat voor Universal Business Language, een standaard voor het uitwisselen van informatie ten behoeve van de elektronische bedrijfsvoering. Na traditionele papieren facturen, elektronische facturatie en scan- en boekoplossingen kennen we nu de overtreffende trap daarvan: UBL. Middels UBL kunnen gegevens tussen verschillende applicaties worden uitgewisseld. In feite is deze ‘taal’ een communicatieplatform: gegevens uit het pakket van de zender worden vertaald naar het pakket van de ontvanger. Gebruikt u UBL, dan komt er aan het boekingswerk van een factuur geen mensenhand meer te pas. U hoeft eigenlijk alleen nog een controle uit te voeren. Handig? Jazeker! Wij zetten de vijf voornaamste voordelen van UBL voor u op een rij.

1. Kostenbesparing

Uitgaande UBL-facturatie levert u geld op: u verstuurt facturen gratis en bespaart op inkt, papier en postzegels. Voor inkomende facturen wordt er bij King Software 40 cent per factuur gerekend. In vergelijking met handmatig invoeren is dat een enorme besparing. De factuur wordt namelijk direct in uw administratie geboekt.

Stel dat u nu per jaar 100 facturen ontvangt en 100 facturen facturen verstuurt. Gebruik maken van UBL levert u dan een kostenbesparing op van zo’n €1.200,-

2. Tijdbesparing

Stel: u bent een snelle tikker. Als een volleerd datatypist(e) voert u elke dag 100 facturen in. Trots? Terecht. Maar UBL is u nog altijd sneller af. Hiermee hoeft u namelijk helemaal niets meer in te voeren. Het inboeken geschiedt geheel elektronisch en levert zodoende een enorme tijdbesparing op.

3. Minder kans op fouten

Een 21 wordt weleens tot een 211 omgedoopt en soms wordt de ene crediteur verward met de andere. Fouten maken is nu eenmaal menselijk. Verruilt u het handmatig invoeren van facturen voor UBL-facturatie, dan is de kans op fouten nagenoeg nul. Alles staat of valt eigenlijk bij een goede start: als UBL goed wordt ingericht, hebt u weinig te vrezen. Het verkeerd lezen van gegevens behoort officieel tot het verleden.

4. Altijd een actuele boekhouding

Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde bedrijfsvoering is het up-to-date houden van informatie. Goed nieuws: UBL gaat nooit op vakantie! Alle in- en uitgaande facturen worden direct verwerkt in uw administratie. En als UBL via verschillende methoden naar u komt (go2UBL, InvoiceSharing, KingUBL, StoreCove, via e-mail, etc.), dan kunt u ze allemaal in Factuur2King verwerken zoals u gewend bent.

5. Ruimte voor de accountant

Hebben u en uw accountant verschillende pakketten? Dan is het lastig als laatstgenoemde alle gegevens telkens moet overtikken. Met UBL zorgt u ervoor dat uw factuurdata direct in de administratie van uw accountant terechtkomen. Daardoor kan die zich meer bezighouden met zijn kerntaken, zoals het adequaat adviseren van klanten zoals u!

Meer weten over UBL-facturatie? MiKi Business Software kan u er alles over vertellen. Neem gerust contact met ons op!