Presta2King

Voordelen

  •  Integreer uw King administratie en PrestaShop webwinkel
  •  Altijd accurate gegevens online
  •  Webwinkel bestellingen direct als order in King

Waarom een PrestaShop webwinkel?

PrestaShop is zeer gebruiksvriendelijk en goed doorontwikkeld met veel standaardfunctionaliteit zoals artikel- en klantenbeheer, multi-shop functionaliteit, meerdere talen, meerdere valuta, vervoerders met track & trace en kortingsbonnen.

Hoewel PrestaShop technisch gezien zeer uitgebreid en compleet is, blijft de PrestaShop snel en eenvoudig te installeren. Tevens is het bijwerken van de webwinkel eenvoudig. PrestaShop heeft verschillende tools die gebruikt kunnen worden bij het succesvol lanceren en beheren van een online webwinkel zonder daar licentiekosten voor te betalen.

PrestaShop standaard layout

PrestaShop biedt u een professionele en veilige webwinkel. De software is zoekmachinevriendelijk en gemakkelijk in gebruik, alle functies zijn goed doorontwikkeld en gebruiksvriendelijk ontworpen.

PrestaShop is ontwikkeld op basis van ‘open source’ filosofie, dit betekent dat PrestaShop niet is ontwikkeld door één bedrijf. Door het beschikbaar stellen van de broncode kan iedereen zijn goede ideeën kwijt en worden deze gebruikt om stabiele en veilige webwinkel software te maken.

PrestaShop backoffice

PrestaShop is zo populair dat er in een korte periode een enorm leger aan vrijwilligers is ontstaan die niet alleen standaardfuncties uitbreidt maar ook verschillende modulen en uitbreidingen aanbiedt op PrestaShop.

Het ontwerp van uw webwinkel is belangrijk, omdat u zich dan kunt onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten die al gebruik maken van PrestaShop.

Eigenschappen van PrestaShop

Flexibiliteit

Dankzij de PrestaShop admin tool (back office), is het gemakkelijk om in de webwinkel functionaliteit toe te voegen of te verwijderen door modules aan of uit te zetten.

Lichtgewicht

PrestaShop software is snel te installeren en te updaten. Er worden dus geen grote eisen aan uw webserver gesteld, hoewel natuurlijk zoals altijd geldt: hoe sneller hoe beter.

‘Multishop’

PrestaShop biedt standaard ondersteuning om meerdere webwinkels van dezelfde artikellijst te voorzien en daarbij gebruik te maken van één backoffice. Zo krijgt u een goed overzicht van alle artikelen, klanten en bestellingen over al uw websites.
Dit biedt ook mogelijkheden om samen te werken met andere winkels in de straat of wijk, beroepsgroep, etc. en zo de logistiek en afhandeling centraal te laten afhandelen, maar wel een unieke website per winkel te maken.
De multishop functie is ook prima te gebruiken om bijvoorbeeld meerdere domeinnamen aan de webwinkel te koppelen of een specifieke taal aan een domeinnaam toe te wijzen.

Ontwerp

De menustructuur is slim opgezet door middel van hoofd tabs met daaronder het submenu. Bovendien is het invoeren kinderspel want het gehele proces van invoeren van producten is duidelijk weergegeven.

Templates

De winkeleigenaren kunnen templates laten aanpassen naar eigen ontwerp, templates kopen en/of een eigen templates maken.

Klantenmarketing

U kunt uw klanten op verschillende manieren benaderen, denk aan nieuwsbrieven integratie, e-mails, loyaliteit en kortingsbonnen.

Betaalsystemen

Wellicht het belangrijkste voor de eigenaar van een webwinkel, welke betaalsystemen er gebruikt kunnen worden. Prestashop biedt vele mogelijkheden van betaalsystemen, waaronder een iDeal koppeling.

Wat doet de Presta2King koppeling?

Met de Presta2King webwinkel koppeling is het mogelijk om artikelen vanuit de King-voorraadadministratie te tonen via de website (eventueel met foto’s ).

Synchronisatie tussen Prestashop en King

Ook kan worden aangegeven of een artikel op voorraad is en kan er een bestelling worden geplaatst. Per artikel kan worden ingesteld of het in het assortiment van uw webwinkel moet worden opgenomen of niet. Wijzigingen die u in King maakt worden automatisch verwerkt in de webwinkel.

De koppeling tussen King en de Presta webshop wordt verzorgd door een apart programma. Er is dus geen ‘real-time’ verbinding tussen King en webwinkel. Dat programma zorgt ervoor dat de (gewijzigde) artikelgegevens uit King worden doorgestuurd naar de webwinkel, en dat de bestellingen op de webwinkel worden doorgestuurd naar King. Dit kan door middel van een timer zo worden ingesteld dat dit proces bijvoorbeeld iedere 5 minuten plaatsvindt. De interval bepaalt u zelf, afhankelijk van de drukte op uw webwinkel!

Presta2King

De bestellingen van uw bestaande klanten worden automatisch in King ingelezen als nog niet goedgekeurde, openstaande orders. Nieuwe klanten (prospects) moet u eerst accepteren, daarna worden hun orders pas in King ingelezen. Wijst u een nieuwe klant af, dan worden zijn/haar orders uiteraard niet in King opgenomen.

NAW-wijzigingen kunnen worden beoordeeld voordat ze worden ingelezen in King. Het is ook mogelijk om de beoordeling over te slaan, zodat de prospects automatisch worden ingelezen en orders automatisch worden goedgekeurd.

De Presta2King koppeling wordt via MiKi Business Software in uw bestaande Presta webshop aan King gekoppeld – u kunt uw bestaande Presta (1.5+) webshop dus gewoon laten hosten waar deze nu staat. Via het MiKi platform wordt de informatie vanuit King opgehaald en aan uw webshop aangeboden. Ook worden de orders en klanten vanuit de Presta webshop, via het MiKi platform, aan King aangeboden.

Hebt u nog geen Presta webshop? MiKi kan deze dan uiteraard ook voor u installeren, inrichten en hosten, vraag naar de mogelijkheden.

Benieuwd wat Presta2King voor uw organisatie kan betekenen? We laten u graag de mogelijkheden zien tijdens een persoonlijk gesprek. Bel +31 20 624 72 84 of e-mail office@miki-business-software.nl.

Download pdf