Opties

ICP-aangifte / Omzet per debiteur per BTW-rekening

Deze optie bestaat uit twee onderdelen. Met het eerste kunt u bij de Belastingdienst digitaal aangifte doen van uw intracommunautaire prestaties (ICP). Met het tweede kunt u per debiteur de netto-omzet per BTW-rekening afdrukken.

Aangifte intracommunautaire prestaties (ICP)

Als u goederen of diensten levert aan klanten buiten Nederland maar binnen de EU, vinden er 'intracommunautaire prestaties' (ICP) plaats. De Belastingdienst verplicht u hiervan periodiek aangifte te doen; vanaf 1 januari 2005 moet dat elektronisch gebeuren. Met King kan de ICP elektronisch worden aangegeven. Als u met King factureert, houdt King uw intracommunautaire leveringen en diensten namelijk zelf bij, en kunt u met één druk op de knop de aangifte vullen met de cijfers uit King. Die kunt u zelf vervolgens waar nodig nog aanpassen. Eventuele correcties kunt u apart opgeven. Handmatige invoer is ook mogelijk. Ten slotte kunt u de aangifte naar de Belastingdienst verzenden. Op elk gewenst moment kan de aangifte worden afgedrukt, naar keuze met of zonder statusoverzicht. Ook kunt u een lijst afdrukken met per BTW-nummer (klant) het omzetbedrag aan goederen, met aan het einde de totalen per land.

Afdrukken omzet per debiteur per BTW-rekening

Met dit programma kunt u de netto-omzet afdrukken, uitgesplitst per BTW-rekening, met daarbij het BTW-bedrag en het gebruikte BTW-percentage. De gegevens kunnen op elk moment worden afgedrukt, waarbij u zelf de range debiteuren kunt bepalen, de periode (boekdatum) waarover u de omzetgegevens wilt afdrukken, gebaseerd op alleen definitieve boekingen of alleen voorlopige of beide. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de bedragen in een andere valuta in plaats van de basisvaluta af te drukken en kunt u de sorteervolgorde bepalen. Leverbaar voor de versies Financieel, Factureren, Artikelen en Logistiek. Printversie (pdf)