Opties

Factuurhistorie

Met deze optie blijven de gegevens van de afgedrukte facturen bewaard, zodat u die achteraf nog kunt inzien en een factuur opnieuw kunt afdrukken of opslaan als bestand. Ook is het mogelijk om op basis van een historische factuur een nieuwe order of creditnota te maken. Alle facturen die ná het installeren van de optie zijn aangemaakt, worden in de historie bewaard. In eerste instantie worden alle facturen weergegeven. Met behulp van de zoekvelden bovenaan op het venster, kunt u de juiste factuur snel vinden. De historische factuur kan ook vanuit de Openstaande posten worden opgevraagd. Gedetailleerde informatie over de factuurgegevens en bijbehorende order(s) is op te vragen via de knop Inzien. Betalingsconditie, orderkorting, adressen, plus de complete order(s) zijn dus altijd te achterhalen. Vanuit het Informatie-venster kunt u ook orders of orderregels kopiëren naar een nieuwe verkooporder. U hebt hier de volgende mogelijkheden:
  • Order(regels) kopiëren maar met de huidige prijzen en prijsafspraken. U kiest hiervoor als u snel een herhaalbestelling wilt invoeren.
  • Order(regels) kopiëren maar met historische prijzen. Bij een herhaalbestelling tegen dezelfde prijzen.
  • Order(regels) kopieren met historische prijzen en negatieve aantallen. Als u snel een creditnota moet maken voor een bepaalde factuur. Ook vanuit de Orderinvoer kan de factuurhistorie worden geopend, waarna u orderregels naar de huidige verkooporder kunt overnemen.
Oude facturen kunnen eventueel uit de historie worden verwijderd. Leverbaar voor de versies Factureren en Artikelen; standaard in versie Logistiek. Printversie (pdf)